En dan ligt daar het besluit: jullie gaan scheiden!

SCHEIDEN, HOE NU VERDER?

Een scheiding roept veel vragen op. Het is logisch dat jullie niet weten waar te beginnen.

Omdat ik als makelaar een compleet pakket van hoogwaardige dienstverlening wil aanbieden aan mijn klanten, ben ik in gesprek gegaan met Hiske Zuijderwijk & Ancis Verweij van ZV Scheidingsspecialisten.  

Hiske & Ancis werken op maat. Ook nu het Corona virus in Nederland aanwezig is. Zij kunnen jullie informeren over de online mogelijkheden.

De kinderen, dat is onze drijfveer!

Als mensen gaan scheiden en bij ons aan tafel komen zeggen zij regelmatig; ‘We hebben besloten om uit elkaar te gaan, maar hoe nu verder? Wat te regelen bij een scheiding? Wie gaat waar wonen? Is dit financieel haalbaar? Hoe verdelen we de kinderkosten? En, minstens zo belangrijk: hoe regelen we het goed voor de kinderen?

In een vaste structuur lopen we het gehele scheidingsproces door. Wat zijn de wensen? Hoe willen ze het straks geregeld hebben? Zo voeren we gesprekken over de financiën, de woning, het pensioen maar zeker ook zo belangrijk de kinderen.

Vanuit onze achtergrond als Schoolmaatschappelijk werker binnen het onderwijs, is deze drijfveer ontstaan. Het verschil maken voor kinderen in scheidingssituaties.

Regelmatig hebben we kinderen en jongeren gesproken die ‘last’ ondervonden van de scheiding van hun ouders.

Deze kinderen hebben vaak ook wensen en ideeën over de nieuwe situatie maar worden hier vaak niet in betrokken. Ouders willen hun kinderen niet belasten, maar de kinderen zijn wel een onderdeel van de situatie. Dat is dan ook de reden dat wij tijdens het proces ook met de kinderen spreken. Zo kunnen we de input van de kinderen meenemen in het gesprek over de ouderschapsregeling.

Bij ZV Scheidingsspecialisten nemen wij jullie mee door het gehele proces, stap voor stap. We nemen bepaalde zaken uit handen. Dit wordt als prettig ervaren. Er ontstaat meer duidelijkheid, rust en een beeld over hoe de toekomst eruit zal zien.

Tijdens een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek lichten wij onze werkwijze graag toe. Ook kunnen we dan een indicatie geven van de kosten.

ZV Scheidingsspecialisten