Blog 4 - Zonneboilers

Blog 4 - Zonneboilers

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Je kunt hierdoor douchen op zonne-energie, Wil je weten hoeveel subsidie je bij de aanschaf ontvangt? Ik breng je graag in contact met Rob Hendriks van De SubsidieExpert; hij helpt je graag !

Blog 3 - Zonnepanelen

Blog 3 - Zonnepanelen

In mijn serie blogs over de verduurzaming van uw woning wil ik in deze 3e blog graag wat inzichten geven over zonnepanelen.

Blog 2 - Isoleren

Blog 2 - Isoleren

In Blog 2 van mijn serie blogs over het energiezuinig maken van je woning wil ik je deze week mee nemen in de mogelijkheden van ISOLEREN.

Eerste Hulp bij het energiezuinig maken van je huis [1]

Eerste Hulp bij het energiezuinig maken van je huis [1]

Investeren op een slimme manier in energiezuinig wonen is niet alleen goed voor het milieu en je wooncomfort, maar het kan ook een goede financiële investering zijn. In een serie van verschillende blogs wil ik je tips geven welke energiebesparende maatregelen niet alleen zorgen voor een lagere energierekening, maar ook voor een hogere woningwaarde.

Gewijzigde koop- en verkoopplannen?

Gewijzigde koop- en verkoopplannen?

Hoewel de intentie om te verkopen volgens de funda Index voor het eerst iets positiever is, blijft het aantal huizenzoekers nog altijd aanzienlijk groter dan het aantal potentiële verkopers. Een lastige markt voor consumenten die op zoek zijn naar hun droomwoning. Daarom doen ze meer concessies op hun wooneisen.

Wat is de toegevoegde waarde van een makelaar?

Wat is de toegevoegde waarde van een makelaar?

Funda heeft een interessant onderzoek gedaan naar het veranderde gedrag van woningzoekers op hun website. Hieruit blijkt o.a. dat 26% van de woningverkopers geen idee heeft waar een verkoopmakelaar hen bij kan helpen. Bij woningzoekers is dit percentage zelfs 28%. Er is dus werk aan de winkel voor mij en alle andere makelaars!

SCHEIDEN, HOE NU VERDER?

SCHEIDEN, HOE NU VERDER?

EN DAN LIGT DAAR HET BESLUIT: JULLIE GAAN SCHEIDEN! Wat te regelen bij een scheiding? Wie gaat waar wonen? Is dit financieel haalbaar? Hoe verdelen we de kinderkosten? En, minstens zo belangrijk: hoe regel je de scheiding goed voor jullie kinderen? Een scheiding roept veel vragen op. Het is logisch dat jullie niet weten waar te beginnen. Omdat ik als makelaar een compleet pakket van hoogwaardige dienstverlening wil aanbieden aan mijn klanten, ben ik in gesprek gegaan met Hiske Zuijderwijk & Ancis Verweij van ZV Scheidingsspecialisten.   Hiske & Ancis werken op maat. Ook nu he…

Coronacrisis of niet: De huizenprijzen blijven maar stijgen!

Coronacrisis of niet: De huizenprijzen blijven maar stijgen!

Coronacrisis of niet: De huizenprijzen blijven maar stijgen! Is dit een goed moment om ons huis te verkopen? Maar dan moeten wij natuurlijk ook de hoofdprijs betalen voor een ander huis. Waar doen we verstandig aan? HELP! Als professioneel makelaar volg ik het nieuws met betrekking de woningmarkt op de voet. De onzekerheid van de invloed van COVID-19 op de woningmarkt zie ik ook terug in de artikelen die verschijnen van de verschillende financiële instellingen. Ik kan niet anders dan de 'rode lijn' uit deze informatie halen en deze te combineren met mijn eigen kennis en ervaringen om mijn kl…

Het corona virus stopt uw makelaar (nog) niet........

Het corona virus stopt uw makelaar (nog) niet........

De speech van onze Minister President is bij iedereen keihard binnengekomen. Iedereen snapte al dat het COVID-19 virus geen gewoon virusje is, maar we komen iedere dag beter tot het besef dat we hier te maken hebben met een virus die nietsontziend is en mensenlevens eist. Ik wil als makelaar ook mijn verantwoordelijk nemen, voor zover dit mogelijk is............

Laat je niet gek maken!!

Laat je niet gek maken!!

Het afgelopen jaar zijn er veel nieuwsitems verschenen over de krapte op de woningmarkt. Ik zal zeker niet betwisten dat het voor een aantal grote zoekersgroepen lastig en misschien bijna onmogelijk is om een geschikte woning te vinden. Maar het valt mij ook op dat de makelaars angstvallig stil blijven in deze discussie!

ENERGIELABEL UITGEBREID MET VIER CATEGORIEËN

ENERGIELABEL UITGEBREID MET VIER  CATEGORIEËN

Dat iedere woning een verplicht energielabel moet hebben, is inmiddels bekend. Op dit moment kan een woning een label van A tot G ontvangen. Daar komen, als het aan het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties ligt, vanaf 1 juli 2020 nog vier extra labels aan de kant van de zuinigste energieklasse bij.

Erfpacht, wat houdt dat eigenlijk in?

Erfpacht, wat houdt dat eigenlijk in?

Het AD schreef onlangs dat meer huiseigenaren binnenkort de grond ónder hun huis op kunnen kopen. Huiseigenaren die canon hebben afbetaald en dus geen erfpacht meer betalen, kunnen eigenaar worden van de grond waar hun huis op staat. Ik leg graag uit wat dit betekent.

Staan alle seinen op groen om nú toe te slaan?

Staan alle seinen op groen om nú toe te slaan?

Middeninkomens kunnen door de verwachte loonstijgingen volgend jaar flink wat meer neerleggen om een woning in bezit te krijgen. Ondertussen blijft de hypotheekrente laag. Wel stijgen de huizenprijzen door, maar lang zo hard niet meer als voorheen. Staan alle seinen op groen om nú toe te slaan?

Is het einde van de stijging van huizenprijzen in zicht?

Is het einde van de stijging van huizenprijzen in zicht?

De huizenprijzen breken momenteel alle records. Nog nooit waren huizen zo duur als op dit moment. Dit heeft ook een keerzijde. Voor steeds meer kopers is de grens van de betaalbaarheid bereikt. Hierdoor worden er minder huizen verkocht en dit heeft ook zijn weerslag op de huizenprijzen.

PRINSJESDAG 2019; ERKENNING VAN DE WONINGMARKT-GEKTE

PRINSJESDAG 2019; ERKENNING VAN DE WONINGMARKT-GEKTE

PRINSJESDAG 2019; ERKENNING VAN DE WONINGMARKT-GEKTE Ruim voordat de koning de leden van de Staten-Generaal toesprak lekte, geheel traditiegetrouw, de belangrijkste informatie uit de Miljoenennota van 2020 uit. Geen nieuws tot dusver! Aangaande de kabinetsplannen voor de woningmarkt is er wél belangrijk nieuws te melden waar ik u, als (toekomstig) huiseigenaar, graag van op de hoogte brengt.  Alexandra van der Schot, dé Makelaar die begrijpt dat een huis een thuis moet

Hypotheekrenteaftrek in 2019

Hypotheekrenteaftrek in 2019

De hypotheekrenteaftrek betekent dat je de rente die je over je hypotheek betaalt onder bepaalde voorwaarden mag aftrekken van de inkomstenbelasting. Zo wordt je belastbare inkomen lager en betaal je uiteindelijk minder belasting. De hypotheekrenteaftrek daalt, vanaf 2020 zelfs nog sneller!

Aankoopmakelaar duur?

Aankoopmakelaar duur?

Ik merk steeds vaker bij de verkoop van een woning, dat potentiële kopers zonder aankoopmakelaar komen bezichtigen en het hele aankooptraject zelf doen. "Hiermee besparen we de kosten van een makelaar" is een veel gehoord argument. Is het nou écht goedkoper om zonder makelaar te verkopen of te kopen?