PRINSJESDAG 2019; ERKENNING VAN DE WONINGMARKT-GEKTE

PRINSJESDAG 2019; ERKENNING VAN DE WONINGMARKT-GEKTE

PRINSJESDAG 2019; ERKENNING VAN DE WONINGMARKT-GEKTE Ruim voordat de koning de leden van de Staten-Generaal toesprak lekte, geheel traditiegetrouw, de belangrijkste informatie uit de Miljoenennota van 2020 uit. Geen nieuws tot dusver! Aangaande de kabinetsplannen voor de woningmarkt is er wél belangrijk nieuws te melden waar ik u, als (toekomstig) huiseigenaar, graag van op de hoogte brengt.  Alexandra van der Schot, dé Makelaar die begrijpt dat een huis een thuis moet

Hypotheekrenteaftrek in 2019

Hypotheekrenteaftrek in 2019

De hypotheekrenteaftrek betekent dat je de rente die je over je hypotheek betaalt onder bepaalde voorwaarden mag aftrekken van de inkomstenbelasting. Zo wordt je belastbare inkomen lager en betaal je uiteindelijk minder belasting. De hypotheekrenteaftrek daalt, vanaf 2020 zelfs nog sneller!

Aankoopmakelaar duur?

Aankoopmakelaar duur?

Ik merk steeds vaker bij de verkoop van een woning, dat potentiële kopers zonder aankoopmakelaar komen bezichtigen en het hele aankooptraject zelf doen. "Hiermee besparen we de kosten van een makelaar" is een veel gehoord argument. Is het nou écht goedkoper om zonder makelaar te verkopen of te kopen?