Laat je niet gek maken!!

Laat je niet gek maken!!

Het afgelopen jaar zijn er veel nieuwsitems verschenen over de krapte op de woningmarkt. Ik zal zeker niet betwisten dat het voor een aantal grote zoekersgroepen lastig en misschien bijna onmogelijk is om een geschikte woning te vinden. Maar het valt mij ook op dat de makelaars angstvallig stil blijven in deze discussie!

ENERGIELABEL UITGEBREID MET VIER CATEGORIEËN

ENERGIELABEL UITGEBREID MET VIER  CATEGORIEËN

Dat iedere woning een verplicht energielabel moet hebben, is inmiddels bekend. Op dit moment kan een woning een label van A tot G ontvangen. Daar komen, als het aan het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties ligt, vanaf 1 juli 2020 nog vier extra labels aan de kant van de zuinigste energieklasse bij.

Erfpacht, wat houdt dat eigenlijk in?

Erfpacht, wat houdt dat eigenlijk in?

Het AD schreef onlangs dat meer huiseigenaren binnenkort de grond ónder hun huis op kunnen kopen. Huiseigenaren die canon hebben afbetaald en dus geen erfpacht meer betalen, kunnen eigenaar worden van de grond waar hun huis op staat. Ik leg graag uit wat dit betekent.

Staan alle seinen op groen om nú toe te slaan?

Staan alle seinen op groen om nú toe te slaan?

Middeninkomens kunnen door de verwachte loonstijgingen volgend jaar flink wat meer neerleggen om een woning in bezit te krijgen. Ondertussen blijft de hypotheekrente laag. Wel stijgen de huizenprijzen door, maar lang zo hard niet meer als voorheen. Staan alle seinen op groen om nú toe te slaan?

Is het einde van de stijging van huizenprijzen in zicht?

Is het einde van de stijging van huizenprijzen in zicht?

De huizenprijzen breken momenteel alle records. Nog nooit waren huizen zo duur als op dit moment. Dit heeft ook een keerzijde. Voor steeds meer kopers is de grens van de betaalbaarheid bereikt. Hierdoor worden er minder huizen verkocht en dit heeft ook zijn weerslag op de huizenprijzen.

PRINSJESDAG 2019; ERKENNING VAN DE WONINGMARKT-GEKTE

PRINSJESDAG 2019; ERKENNING VAN DE WONINGMARKT-GEKTE

PRINSJESDAG 2019; ERKENNING VAN DE WONINGMARKT-GEKTE Ruim voordat de koning de leden van de Staten-Generaal toesprak lekte, geheel traditiegetrouw, de belangrijkste informatie uit de Miljoenennota van 2020 uit. Geen nieuws tot dusver! Aangaande de kabinetsplannen voor de woningmarkt is er wél belangrijk nieuws te melden waar ik u, als (toekomstig) huiseigenaar, graag van op de hoogte brengt.  Alexandra van der Schot, dé Makelaar die begrijpt dat een huis een thuis moet

Hypotheekrenteaftrek in 2019

Hypotheekrenteaftrek in 2019

De hypotheekrenteaftrek betekent dat je de rente die je over je hypotheek betaalt onder bepaalde voorwaarden mag aftrekken van de inkomstenbelasting. Zo wordt je belastbare inkomen lager en betaal je uiteindelijk minder belasting. De hypotheekrenteaftrek daalt, vanaf 2020 zelfs nog sneller!

Aankoopmakelaar duur?

Aankoopmakelaar duur?

Ik merk steeds vaker bij de verkoop van een woning, dat potentiële kopers zonder aankoopmakelaar komen bezichtigen en het hele aankooptraject zelf doen. "Hiermee besparen we de kosten van een makelaar" is een veel gehoord argument. Is het nou écht goedkoper om zonder makelaar te verkopen of te kopen?