Is het vinden van een woning voor starters écht zo moeilijk?

Gepubliceerd op: 12-02-2019

Ik spreek wekelijks "starters" die al geruime tijd op zoek zijn naar hun eerste koopwoning. Pas nadat zij soms maanden, maar vaker jaren op zoek zijn naar hun droomwoning en telkens achter het net visten, gaan ze op zoek naar een aankoopmakelaar.

Vanuit mijn rol als aankoopmakelaar spreek ik wekelijks jonge stellen of singles die de ene na de andere teleurstelling hebben moeten verwerken bij het verkrijgen van hun eerste koopwoning. Telkens werd de woning aan een ander gegund. Met een volle rugzak met teleurstellingen meldden ze zich bij mij.

Ofschoon ik het natuurlijk vervelend vind dat hen dit is overkomen, besef ik mij ook dat ze een aantal waardevolle ervaringen hebben gehad. Woningen bezichtigen en onderhandelen kan namelijk heel interessant en leerzaam zijn om de huizenmarkt te ontdekken. Gaandeweg dit traject ontdek je namelijk welke woonwensen je nu werkelijk hebt én leer je de juiste prioriteiten te stellen. En geloof mij: die woonwensen veranderen gedurende een zoekperiode bij de meeste mensen. Als ik vervolgens binnen 2 maanden hun droomwoning heb gevonden hoor ik steevast dat ze er helemaal niets van snappen; waarom is het nu wél gelukt?

Het is geen geheim recept; met de juiste kennis en connecties kan een aankoopmakelaar op het juiste moment het juiste bod bij een verkoper neerleggen. Tja en je moet natuurlijk wel de juiste aankoopmakelaar treffen.................... Bel dus snel voor een gratis adviesgesprek. Ik inventariseer dan graag jou/jullie woonwensen en ga gelijk aan de slag om die geweldige droomwoning te zoeken!