Het corona virus stopt uw makelaar (nog) niet........

Gepubliceerd op: 17-03-2020

De speech van onze Minister President is bij iedereen keihard binnengekomen. Iedereen snapte al dat het COVID-19 virus geen gewoon virusje is, maar we komen iedere dag beter tot het besef dat we hier te maken hebben met een virus die nietsontziend is en mensenlevens eist. Ik wil als makelaar ook mijn verantwoordelijk nemen, voor zover dit mogelijk is............

We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en zoals Mark Rutte duidelijk maakte, zitten we nog een hele tijd in deze spreekwoordelijke schuit.

Ik ben erg blij dat het leven en bij veel van ons ook het werk - vooralsnog - niet totaal ontwricht wordt door verplicht lange tijd thuis te blijven. De maatregelingen die tot op heden zijn getroffen vind ik terecht. Hierdoor zal ook ik voorzichtiger moeten zijn en laat ik het handjes schudden achterwege, maar ik zal u nog steeds met mijn altijd oprechte glimlach begroeten. Mijn dienstverlening blijft in tact; daar kunt u van op aan. Ik heb altijd een plan B, voor het geval dat.......

Vooral de maatregelen rondom fotoshoots en bezichtigingen wil ik hierbij graag uitlichten:

Fotoshoots:

Dit betekent dat een woning compleet klaar moet zijn voor een fotoshoot en dat ik niets zal verplaatsen. Ik besef me dat u van mij gewend zijn dat ik er alles aan zal doen om de woning zo optimaal mogelijk te presenteren maar de huidige situatie omtrent het Coronavirus vraagt om deze maatregel. 

Bedenk voor jezelf welke ruimte u niet perse gepresenteerd wilt hebben en laat deze als opslag dienen voor de fotoshoot. Ga er van uit dat de overige ruimtes compleet in beeld komen en spullen niet meer te verplaatsen zijn. 

Buiten deze maatregel en de maatregelen die zijn opgelegd door het RIVM/GGD, vraag ik ook of er zo min mogelijk bewoners aanwezig kunnen zijn bij de fotoshoot. Dit voor de veiligheid van alle betrokkenen. 

Kortom, alle afspraken die nu ingepland zijn kunnen wat mij betreft doorgaan. Toekomstige afspraken kunnen  ingepland worden maar de woning zal gefotografeerd/gefilmd worden zoals deze aantroffen wordt.

Bezichtigingen:

Gelukkig werk ik nooit met Open Huizen (omdat ik dat ontzettend onpersoonlijk vind) en wat dat betreft hoef ik niets te veranderen. Ik blijf voorlopig doorgaan met privé bezichtigingen omdat ik weet dat ik zowel de verkopers als kopers hiermee een dienst bewijs.

Mocht de situatie dermate escaleren, mocht ik besmet raken of bepaalde verdachte symptomen ervaren zal ik u direct inlichten. Ik werk samen met meerdere makelaars en fotografen welke in geval van nood klaar staan om opdrachten over te nemen. Hierdoor zal er geen of weinig vertraging zijn voor wat betreft de aanmelding van een object. Verder is het mogelijk om samen te brainstormen over ‘online bezichtigingen’. Dit kan door middel van een vooraf opgenomen filmpje of live via Facebook. Dit zou ik u graag aan willen bieden om het voor u zo veilig mogelijk te maken. Mocht u hier vragen over hebben hoor ik dat graag! 

Zorg goed voor uzelf en uw naasten en blijf gezond! Ik hoop u snel in goede gezondheid weer te mogen ontmoeten.

Alexandra